Hartelijk welkom op de website van IKC De Buytenkans! Wat fijn dat u de tijd neemt om meer te ontdekken over ons fijne IKC! Hier staan wij klaar om met open armen zowel leerlingen als ouders te verwelkomen in een wereld vol leerplezier en groeimogelijkheden. We nodigen u uit om een kijkje te nemen bij de fundamenten die ons onderwijs vormgeven – onze steunpilaren die elk kind helpen om tot eigen groei te komen. Van ‘gewoon goed onderwijs’ tot een veilige thuishaven; lees verder en ontdek hoe wij samen een Buytenkans creëren voor iedereen. Wij zijn ervan overtuigd dat alleen blije kinderen tot leren komen. Onze vier pijlers dragen bij tot de nodige blijdschap.

Bij IKC De Buytenkans hanteren we een eenvoudige filosofie: goed onderwijs ‘gewoon’ klassikaal. We zijn toegewijd aan kwaliteit, zoals blijkt uit onze hoge scores op nationale scholenlijsten. Met moderne leermiddelen en methoden stemmen we af op de individuele leerbehoeften van onze leerlingen, zowel in de klas als in de kinderopvang. Onze aanpak van lerend spelen en spelend leren, verrijkt met bewegend leren, verzekert dat kinderen met plezier de lesstof eigen maken.

In ons IKC ervaren kinderen een omgeving waar ze zich veilig en erkend voelen. Als Kanjerschool bevorderen we een gemeenschappelijke taal voor sociaal-emotionele ontwikkeling, waarbij we actief werken aan het voorkomen en oplossen van conflicten. Ons veiligheidsbeleid benadrukt inclusiviteit en het vieren van diversiteit, omdat elk kind ertoe doet en recht heeft om zichzelf te zijn.

We geloven dat welzijn en gezondheid hand in hand gaan met succesvol leren. Daarom hebben we een nauwe samenwerking met lokale instanties om een veilige buurt te waarborgen. Onze zero tolerance aanpak van pesten en onze initiatieven zoals de ontbijtclub en boterhammenbar, versterkt door verse warme maaltijden en dagelijks fruit, ondersteunen zowel het fysieke als emotionele welzijn van onze leerlingen, kosteloos voor alle gezinnen. Uiteraard zijn wij een gezonde school mét certificaat.

Wij bieden ieder kind de ruimte voor persoonlijke ontplooiing en groei. Met vaste leraarondersteuners in elke groep, en speciale klassen zoals de taalklas, plusklas en klusklas, zorgen we ervoor dat iedere leerling de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft. Onze rock@school en bredeschoolactiviteiten bieden kinderen daarnaast de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, zowel binnen als buiten het standaard curriculum. Vijf keer per jaar gaan onze kinderen op woensdagmiddag op cultureel uitje. Alles wordt geregeld vanuit school en is kosteloos voor onze ouders.

De hierboven genoemde pijlers vormen slechts het begin van wat IKC De Buytenkans zo uniek maakt. Onze school gaat verder dan de standaard, met programma’s die zijn ontworpen om elk aspect van de ontwikkeling van uw kind te ondersteunen. Laten we dieper duiken in de rijke en veelzijdige ervaringen die wij bieden, van de allereerste stap in onze kinderopvang tot de trotse afsluiting aan het einde van de basisschooltijd.

Opvang en onderwijs

IKC De Buytenkans staat voor een harmonieuze integratie van opvang en onderwijs, beschikbaar van vroeg tot laat om aan alle behoeften te voldoen. Het Speeltaalhuis biedt een warme, veilige omgeving voor de allerjongsten, waar spelen en leren hand in hand gaan. Wij streven ernaar om een vloeiende overgang te creëren tussen de verschillende fases van opvang naar school, zodat kinderen zich vertrouwd en zelfverzekerd voelen binnen onze gemeenschap. De nauwe samenwerking tussen opvang en onderwijs zorgt ervoor dat we elk kind zien en ondersteunen in zijn of haar unieke ontwikkelingspad.

kdv-het-flamingonest-1
_DSC4192small

Begeleiding op maat

De begeleiding bij De Buytenkans is gericht op het bieden van precies datgene wat ieder kind nodig heeft om te bloeien. Met een deskundig team van hulpverleners en leraren bieden we ondersteuning op maat, zowel cognitief als emotioneel. Onze speciale klassen, zoals de taalklas, zorgen voor intensieve begeleiding waar taal de sleutel tot succes is, terwijl de klusklas praktische vaardigheden stimuleert en de plusklas intellectuele uitdagingen biedt. Deze veelzijdige aanpak waarborgt dat ieder kind zich gewaardeerd en gesteund voelt.

Veiligheid

Onze kinderen weten zich gehoord en gezien. Ze leren misverstanden op te lossen en naar de pedagogisch medewerker of de leerkracht te gaan als ze hierbij hulp nodig hebben. Wij zijn een Kanjerschool zodat we dezelfde taal spreken bij de sociaal-emotionele vorming. Misverstanden worden opgelost voordat het (te) groot wordt, met of zonder hulp van anderen. Bij basisveiligheid hoort ook ‘er mogen zijn’. Wij leren onze verschillen te koesteren: samen staan we sterk!

_DSC4393small
_DSC4167small

Persoonlijke aandacht en hulp voor ieder kind

Op IKC De Buytenkans krijgt elk kind de kans om te stralen. Met een scala aan activiteiten die buiten de traditionele leerstof vallen, zoals musea bezoeken, muzieklessen, bredeschoolactiviteiten en deelnemen aan praktische projecten, stimuleren we kinderen om hun horizon te verbreden en nieuwe vaardigheden te ontdekken. De plusklas en klusklas zijn slechts enkele voorbeelden van hoe we maatwerk leveren om aan de individuele behoeften en talenten van elk kind te voldoen.

Samen groeien

Groei vindt plaats in een omgeving waar iedereen geaccepteerd wordt voor wie ze zijn. We vieren diversiteit en zien dit als een kracht die bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van elk kind. Door een sfeer van acceptatie en begrip te cultiveren, stimuleren we zelfvertrouwen en plezier, wat op zijn beurt leidt tot groei. We zien dagelijks hoe deze benadering niet alleen kinderen helpt zich te ontwikkelen, maar ook hoe het de gemeenschap als geheel versterkt.

_DSC4239
_DSC4318small

Uitnodiging tot samenwerking

De Buytenkans is meer dan een school; het is een centrum van samenwerking waar ouders en verzorgers een actieve rol spelen in de onderwijsreis van hun kinderen. We moedigen ouders aan hun expertise en ervaringen te delen, omdat we geloven dat dit onze gemeenschap verrijkt. Uw mening is waardevol en essentieel voor ons om een omgeving te creëren die niet alleen leerzaam maar ook inspirerend is voor iedereen. Om onze kinderen ook buiten schooltijd blij te houden, zijn we een intensieve samenwerking aangegaan met onze wijk partners: gemeente, buurtwerk, buren en nog veel meer betrokkenen.

Elk kind verdient een Buytenkans

kom langs en ervaar zelf hoe onze school het verschil maakt.

Samenwerking staat centraal bij IKC De Buytenkans. We werken hand in hand met gezinnen en de buurt om een dynamische leeromgeving te creëren waar kinderen kunnen groeien, ontdekken en schitteren. Met een breed scala aan activiteiten en programma’s bieden we kinderen een rijke leerervaring die verder gaat dan alleen de basisvakken. We nodigen u uit om samen met ons een toekomst te bouwen waarin ieder kind zijn volle potentieel kan bereiken.

Dát onderscheidt ons van de rest: voldoen in de randvoorwaarden om tot bloei te komen en doorpakken met góed onderwijs.

Bekijk onze schoolgids via onze downloads pagina:
Klik hier